het ras

De Australian Labradoodle is extreem intelligent, sociaal, komisch, vrolijk, zacht en rustig in de omgang. Zij horen mensen vriendelijk tegemoet te treden. Zijn slim en gemakkelijk te trainen. Zij kunnen hun familie heel goed aanvoelen en daarom zouden ze uitermate geschikt zijn voor mensen met speciale behoeften. Ook samen met kinderen is het de ideale hond. Zeker kinderen met psychische stoornissen zoals autisme en/of ADHD reageren ontzettend goed op een Australian Labradoodle. Ze hebben een allergie vriendelijke vacht, die geen rui-periode kent. De Australian Labradoodle is een ideale familiehond en niet alleen voor mensen met een allergie voor honden.

maten

Australian Labradoodles zijn er in 3 maten:

  • Miniatuur 35-42cm gewicht 7-13 kilo
  • Medium 43-52cm gewicht 14-20 kilo
  • Standaard 53-63cm gewicht 21-30 kilo

KLEUREN:

Wit, crème, apricot crème, apricot, rood, zilver,
gold, blue, zwart, chocolate, cafe, parchment

vachten

Er komen 2 verschillende soorten vachten voor:

  • Wolvacht: Deze vacht is krullerig en lijkt op de vacht van een poedel, maar wel iets losser. Deze vacht vergt wel wat meer borstelwerk.
  • Fleecevacht: Dit is een prachtige vacht die bestaat uit spiraalvormige of golvende krullen. Deze vacht voelt heel zacht aan en moet 2 keer per maand goed geborsteld worden.

Niet elke wol of fleece vacht is hetzelfde.Australian Labradoodles hebben geen ondervacht en kennen geen ruiperiode. Ze verliezen wel haar, dit is het dode haar dat door borstelen verwijderd wordt. Dit is te vergelijken met haarverlies bij mensen.

De honden verliezen 1 keer hun vacht. Tussen 8 en 14 maanden gaat al het puppyhaar eruit. Dit moet er dan uitgeborsteld worden. Men kan er ook voor kiezen om de hond een keer helemaal te scheren of kort te knippen.

Daarna zou 2 keer per maand borstelen voldoende moeten zijn